FEEL PODCAST

#029 Tips tegen coronadips

We kunnen er niet om heen, de coronamarathon duurt lang, veeeeeeel langer dan toen we in het begin dachten. We zitten weer in een nieuwe lockdown en hoe je het of draait of keert…we moeten hier samen doorheen. Heb jij wel eens last van een onzeker en onrustig gevoel? Valt minder sociaal contact je zwaar? Heb je het gevoel weer volop in de ratrace te zitten zonder finish? In deze aflevering verzamelden we enkele tips tegen coronadips. Like ze, share ze en deel ze, maar vooral doe er zelf iets mee.

BELUISTER DE AFLEVERING HIER:

ONZE TIPS TEGEN CORONADIPS (met de linkjes erbij!)

1. Geef meditatie een kans

Zo vonden we deze leuke meditatie podcast met elke zondag een nieuwe meditatie van Dolly Heuveling van Beek.

2. Schrijf je in voor het zelfzorgtraject van Nina Mouton
Mild zijn voor onszelf is iets wat we niet geleerd hebben: teveel geven aan anderen, zoveel mogelijk alles alleen proberen bolwerken en over onze eigen grenzen gaan. Het zelfzorgtraject van Nina is een echte must!

3. Maak van je huis terug een thuis
Nu we allemaal weer meer in ons kot moeten kruipen, is het een goed idee om het thuis extra gezellig te maken en je kot eens goed op te ruimen. Niet zo leuk, maar ‘clean house, clean head’ klopt echt. Je zal meer rust vinden in je ‘kot’ als er niet overal rommel rondslingert.
We hebben het in deze podcast over ‘Vinted‘, een superhandige app om je kleding op te ruimen en te verkopen.

4. Recharge Yourself
Om iedereen in deze gekke tijden een hart onder de riem te steken, stelt Movetohappiness.com het Recharge Yourself programma (ter waarde van €49) gratis open voor iedereen! Ideaal om thuis eens te proeven van yoga in je kot en te ontdekken hoe je kan opladen én loslaten.

5. Neem een Personal Trainer onder de arm
Maak nu eens echt een afspraak met een personal trainer. Hij/zij kan voor jou een (online) schema maken om jou echt uit jouw kot te halen.

6. Het is ok om je even niet ok te voelen

Jaaa het is keierg wat er daarbuiten allemaal gebeurt en heel veel mensen hebben het waarschijnlijk veel moeiljker als jij, maar het is ok en keinormaal in deze situatie dat je je even niet ok voelt. Het boek van Dirk De Wachter is een echte eyeopener op dit vlak.

7. Blijf verbonden met anderen
Jade sprak laatst voor een artikel met een psycholoog die nog eens benadrukte hoe belangrijk sociaal contact is. Het is hét perfecte medicijn tegen eenzame gevoelens en neerslachtigheid. Natuurlijk is dat in deze tijden niet gemakkelijk. Zij geeft als tip om he gewoon in te plannen zoals je een werkafspraak inplant. Maandag om 16:00 bel ik even maar vriendin x om te vragen hoe het met haar gaat. Op vrijdagavond organiseer ik een digitale koffiebabbel met xx en xx. Het belang van sociaal contact is niet te onderschatten.

8. Verdiep je in gezonde kost
We kunnen het niet genoeg benadrukken maar verdiep je verder in je eetpatroon. Was je al goed bezig? Doe dan voort? Kan je een schop onder je kont gebruiken? Luister dan eens naar onze afleveringen over eten zoals de aflevering met Servaas Bingé over vasten. Of onze aflevering over gezond eten. Of volg @eatgoodfeelgoodmarlies voor meer eettips en lekkere recepten. En doe er iets mee.

9. Word een RAKtivist
Een Raktiwat?
Random Acts of Kindness
is je misschien al wel bekend, maar echt zeker in coronatijden kan het zoveel betekenen om van die kleine daden te verrichten. Zoals bijvoorbeeld: een leuke comment schrijven onder een Insta-post van iemand die je volgt, deel je favoriete recept, de website staat echt vol kleine random acts of kindness en je wordt instant gelukkig bij het lezen van ze dus laat staan dat je ze ook echt doet.  We linken in de shownotes!

10. Gebruik het woord MOOI
Dit las Lobke in het boek ‘Fit, rijk en slim
Hoe ga je om met tegenslagen, fouten, vertragingen, nederlagen en andere rampen? Dan is er een simpele methode om daar mee om te gaan.  Er is namelijk één woord dat je in al die situaties kan gebruiken: dat woord is mooi! Bijvoorbeeld: Een blessure opgelopen? Mooi. Ik had toch een trainingspauze nodig. Uitgeput? Mooi. Beter om uitgeput te geraken tijdens de training dan in de echte wereld. Verslagen met iets? Mooi. Dan hebben we weer wat geleerd. Als je het woord mooi kunt zeggen, dat betekent dat je nog leeft. Dat je nog steeds ademhaalt. En als je nog ademhaalt, dan kun je nog vechten. Klop jezelf af, laad jezelf opnieuw op, focus en ga weer vol in de aanval. Beter dan dat wordt het niet. Mooi toch?

11. Ga naar buiten
Een toffe podcasttip: op wandel! Een podcast over wandelen en stilstaan. Over het leven, over de kunst van het ongelukkig zijn en over die fameuze zelfontplooiing. Zeker eens luisteren.

12. Lees : DE EDELE KUNST VAN NOT GIVING A FUCK

Nog een supertof boek waar ik zelf al veel aan gehad heb is: Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt. Mark Manson geeft je in zijn boek de tools om te kiezen waar jij om geeft, en dus ook waar je niet om geeft. Dat idee omarmen werkt bevrijdend.Echt een topboek om in deze tijden te lezen, het gaat je echt helpen! 

Ben je al lid van onze supergezellige Facebookgroep?
Haast je: www.facebook.com/groups/teamloopuitratrace

Op Instagram vind je ons via @loopuitderatrace

Jade Yorks en Lobke Gielkens tonen ook aan dat je door het lopen meer balans in de marathon van het leven kan krijgen met meer nadruk op het innerlijke dan op het uiterlijke.

Laat zeker weten wat je ervan vindt door je te abonneren op de podcast of door een review achter te laten. Eeuwige dankbaarheid!

Beluister en abonneer je hier:
Apple Podcasts
Spotify
Soundcloud

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.