RUN

Lopen met kleine kinderen?

Lobke: “Sinds een tijdje ben ik gebeten door het aanstekelijke loopvirus. Niet superfanatiek, maar ik probeer minimaal twee keer per week te gaan lopen met als doel ooit de 25 km Great Breweries Marathon mee te kunnen lopen. Ondertussen loop ik op het gemakje 10 km maar met kleine kinderen in huis is het niet altijd gemakkelijk om te trainen. “Ik heb geen tijd!” vind ik geen excuus om niet te lopen, want als je het goed inplant, vind je altijd wel een moment waarop je een half uurtje kan gaan trainen. Maar vandaag vond ik de oplossing om eens samen met de kinderen te gaan lopen! Ik nam hen mee naar een atletiekpiste in de buurt en we trainden lekker samen. Een top familieuitjeuitje waar we allemaal hard van genoten hebben! Ik geef jullie graag enkele tips om te gaan lopen met kleine kinderen en er zelf ook nog van te genieten:

1. Begin rustig te trainen
Kinderen kennen geen grenzen en lopen de eerste paar honderd meter veel te snel waardoor ze snel uitgeput zijn. Begin dus samen heel rustig te lopen voor ze er al na twee minuten bij neervallen.
2. Zorg voor goede loopschoentjes een aangepaste loopkledij
Geen loopschoentjes in huis? Investeer toch best in een paar goede loopschoenen. Als Decathlon-fanaten van het eerste uur vonden wij er een paar voor nog geen 20 euro. Een sportieve broek, t-shirt en trainingsvest is ook een goed idee! Ook voor jezelf mag je best investeren in deftige loopkledij, altijd leuk om in een mooie outfit op straat te verschijnen.
3. Warming-up
Dit vonden Kobe en Frauke supergrappig. Door een paar speelse oefeningetjes op de piste waren ze meteen opgewarmd om aan hun loopje te beginnen. En ik was ondertussen zelf ook opgewarmd.
4. Maak het niet te lang
Begin met 10 minuten lopen en later kan je uitbreiden tot 15 minuten en 30 minuten. Zijn je kids klaar met lopen? Laat ze dan nog even spelen op het voetbalveld op de piste en loop ondertussen zelf je toertjes verder tot je getraind bent. The best of both worlds
5. Hou het plezant
Zoals dat met alle sporten gaat, zorg ervoor dat ze er de fun van blijven inzien! Als je kind laat verstaan dat hij/zij het niet leuk vindt, luister er dan naar en push vooral niets.

Benieuwd waar wij gingen lopen? In Boom is er een atletiekpiste waar individuele lopers altijd welkom zijn, je vindt er vast ook eentje bij jou in de buurt.

Zin om binnenkort je kleine koters eens een Kidsrun te laten lopen? Op loopkalender.be vind je een overzicht van alle wedstrijden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.