PODCAST

#22 Zorg voor jezelf met Nina Mouton

Zorg jij wel genoeg voor jezelf?

In deze tweede aflevering van het nieuwe seizoen hebben wij het over zelfzorg. Zorg jij eigenlijk wel genoeg voor jezelf?

Voel jij je wel eens schuldig als je een uurtje weg bent van huis om iets te doen voor jezelf? Nergens voor nodig, weg schuldgevoel!

Zorgen voor jezelf staat vaak laatst op ons prioriteitenlijstje maar toch is het van wereldbelang dat je zelfzorg bovenaan plaatst om de hectiek van je gezinsleven te overleven. Het gaat niet enkel over het nemen van een warm bad, maar vooral om het psychologische aspect zoals bijvoorbeeld je grenzen aangeven. 

Wij zitten in deze aflevering aan tafel met Nina Mouton, dé experte als het op zelfzorg aankomt. Nina gaat met ons dieper in op het thema zelfzorg en heeft het zowel over macromomenten zoals een namiddag naar de sauna gaan als over de micromomenten zoals ademhalen of mindful je afwasmachine leegmaken.

Nina leert ons o.a. hoe we beter in verbinding met onszelf kunnen treden én met anderen. Want: it takes a village to raise a child. Ze roept ons dus op om te verenigen met andere ouders, want ook dat is zorgen voor onszelf. 

BELUISTER DE AFLEVERING

Ben je al benieuwd? Je beluistert de tweede aflevering van ons tweede seizoen via je favoriete podcastapp of hier:

We zouden het heel fijn vinden mocht je een review achterlaten. Zo komen we hoger in de rankings en komen er nog meer mensen in contact met onze podcast. Hoe fijn zou dat zijn?

Oh ja, volg je ons al via Instagram of ben je al lid van onze supergezellige Facebookgroep TEAM LOOP UIT DE RAT RACE?

Dit hoor je ook in deze aflevering

  • Een schermloze dag inlassen zowel voor de kinderen als voor de ouders kan wonderen doen. Lobke test het deze week uit met haar kinderen!
  • Nina doet online yogalessen bij haar thuis, misschien kan dat ook iets voor jou zijn?
  • ​Stoppen met roepen tegen je kinderen, hoe doe je dat? 

Dit wil je zeker weten:

  • Nina lanceert in oktober haar online zelfzorgtraject. Zet je op de wachtlijst via haar website
  • Nina is auteur van het boek MILD OUDERSCHAP. In dit boek neemt ze je mee naar jouw authentieke ouderschap. Het is een boek dat je aan het reflecteren zet en je dichter brengt naar hoe jij je kinderen wil grootbrengen, welke mama of papa je echt wil zijn. Ze gaat dieper in op wat we allemaal meenemen als ouders, hoe we ons hierin kunnen vrijmaken en wat we écht willen meenemen. In het boek bekijkt ze enkele heikele opvoedingsthemas van naderbij: emoties, slapen en eten. Om af te ronden licht ze het thema zelfzorg uit. Het boek geeft je concrete voorbeelden vanuit de praktijk, bruikbare tips en relfectievragen om Mild Ouderschap thuis toe te passen. Je kan het boek hier bestellen

Liefs,

Lobke & Jade

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.